Tragedija

Na radnom zadatku smrtno stradao zaposlenik JP Elektroprivreda BiH

Iz Elektroprivrede BiH je priopćeno da je radnik smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 12. 2021. u 10:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elektromonter JP Elektroprivreda BiH - Podružnica "Elektrodistribucija" Zenica N.K., tragično je stradao 14. prosinca prilikom obavljanja radova na uklanjanju kvara na 10 kV dalekovodu Kruščica-Ilidža, lokalitet izvorište Ilidža, općina Vitez.

Jedan član elektromonterske ekipe lakše je ozlijeđen. 

Iz Elektroprivrede BiH je priopćeno da je radnik smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja. Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uvjetima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega.

U priopćenju se navodi da su očevid na mjestu nesreće obavili službenici Policijske uprave Travnik i dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona.

Proteklih dana elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH intenzivno su radile na otklanjanju kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži koje su izazvali teret vlažnog snijega i jak vjetar lomeći stabla i rušeći stubove nadzemne mreže što je izazvalo prekide u snabdijevanju električnom energijom.

Zbog vremenskih neprilika, pristup elektromonterskih ekipa mjestima kvara bio je otežan,  navodi se u priopćenju Elektroprivrede BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close