Vatra

Na području Konjica aktivno više požara, zasad nema ugroženog stanovništva

Kako je priopćeno u utorak iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, nema ugroženog stanovništva.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2019. u 09:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ovčarima u Konjicu od ponedjeljaka poslijepodne aktivan je požar u kojem gore šuma i raslinje, dio požara u pravcu sela Zagorice i brda Zlatar je ugašen, dok je dio požara prema selu Džepi i dalje aktivan i ima tendenciju širenja.

Kako je priopćeno u utorak iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, nema ugroženog stanovništva.

U općini Konjic od jučer je također aktivan i požar iznad sela Ljesovina i širi se prema planini Bitovnji.

Konjički vatrogasci gasili su i požar pored željezničke pruge u kojem je izgorjelo oko 300m2 šume (borovina, drača i šiblje).

Podsjećamo, Drugi helikopterski skvadron br ZS i PZO u nedjelju je dobio hitan poziv za angažiranje helikoptera UH-1H na gašenju šumskog požara nastalog na širem području općine Pale, na obroncima planine Romanije, u blizini sela Stajna.

Kako se navodi u saopćenju iz Ministarstva odbrane BiH ovo je treća ovogodišnja misija pomoći civilnim vlastima u gašenju požara, a posebno naglašavaju da je ovo o drugi put da se u misiji gašenja požara koriste helikopteri tipa UH-1H.

Kopirati
Drag cursor here to close