Upozorenje

Gore istovremeno tri požara na naše tri planine

Pogoršano stanje je i na požarištu na planini Treskavica u široj okolini Sarajeva. Prema priopćenju press službe Županije Sarajevo, zatraženo je i djelovanje vojnih helikoptera.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2019. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Blidinje.net / Požar na planini Čvrsnici

Na planini Čvrsnici, koja se nalazi na području Parka prirode Blidinje, u ponedjeljak oko 14 sati izbio je požar. Na terenu su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe općine Posušje, javlja Blidinje.net.

Video: Jakisa Lovric Live Stream

Pogoršano stanje je i na požarištu na planini Treskavica u široj okolini Sarajeva. Prema priopćenju press službe Županije Sarajevo, zatraženo je i djelovanje vojnih helikoptera radi gašenja vatre. Stanje na ovom požarištu, uslijed ljudskog djelovanja i pojave vjetra, znatno se pogoršalo, a gašenje je otežano zbog nepristupačnog terena kontaminiranog minsko-eksplozivnim sredstvima.

Foto:Radiosarajevo.ba / Požar na planini Treskavica

Po nalogu direktora Županijske uprave Civilne zaštite Županije Sarajevo upućen je zahtjev Federalnoj upravi Civilne zaštite i Ministarstvu sigurnosti BiH za angažiranje helikoptera za gašenja požara, koji su u vlasništvu Oružanih snaga BiH.

Foto:Radiosarajevo.ba / Požar na planini Treskavica

U nedjelju 27. listopada angažiran je helikoptera UH-1H na gašenju šumskog požara na širem području općine Pale, na obroncima planine Romanije u blizini sela Stajna, prenosi portal Radiosarajevo. Angažiranje helikoptera bilo je od velike pomoći pripadnicima Civilne zaštite i vatrogasnih službi, što je i istaknuto od civilnih struktura.

Foto:Srna / Požar na Romaniji

Helikopter Helikopterskog servisa RS-a poletio je i u ponedjeljak rano ujutro u izviđanje terena na Romaniji, gdje je peti dan aktivan požar, rekao je Srni rukovodilac Službe Civilne zaštite općine Pale Dragan Elek.

Video: Helikopterski servis Republike Srpske gasi požar na Romaniji

On navodi da se, prema jutrošnjim informacijama kojima raspolaže, požar nije proširio, ali da najveći problem predstavlja to što se vatra provukla na nekoliko mjesta uz stijene na drugu stranu, gdje nije pristupačno.

Požar, koji je izbio u srijedu, 23. listopada, zahvatio je 10 hektara šume na Romaniji iznad Majdana, na području općine Pale, a prijeti da uz stjenoviti dio prijeđe u općini Sokolac.

Kopirati
Drag cursor here to close