Spriječeno

Na južnoj i sjevernoj granici BiH i Hrvatske oduzeto više od tone duhana

Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2016. u 16:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mješovita ophodnja Postrojbe granične policije Gorica i Policijske postaje Imotski Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 22.2.2016. godine spriječila je protuzakonit promet 130 kilograma rezanog duhana.

Roba je otkrivena prilikom ophodnje u graničnom pojasu. U namjeri da zaustave i kontroliraju Renault, nacionalnih oznaka Hrvatske, policijski službenici pratili su vozilo i isto zatekli napušteno na livadi izvan makadamske ceste.

Obilaskom terena nađene su odbačene četiri vreće rezanog duhana. Roba i vozilo bit će privremeno oduzeti. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku vozača.

U okviru pojačanih mjera sprečavanja krijumčarenja akcizne robe pripadnici Granične policije BiH 23.2.2016. godine prilikom pretresa stana i drugih prostorija u vlasništvu državljanina BiH M. H. (1965.) u Orašju otkrili su: 966 kg sušenog duhana u listu, 174 kg rezanog duhana i stroj za rezanje.

Protiv M. H., koji za duhan nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, Tužiteljstvu BiH bit će predat izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nedozvoljen promet akciznih roba'. Duhan i stroj za rezanje privremeno su oduzeti, navodi se iz Ureda za informiranje Granične policije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close