Jedna osoba preminula, devet na liječenju

Muškarac se otrovao gljivama s tržnice pa prepričao agoniju

"U bolnici sam bio 13 dana, nalazi su bili strahovito loši. Pet dana su trajale sve nelagode nakon pojave simptoma, a u prvim danima se događalo da i preko 20 puta idem u toalet", ispričao je Mišković.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 10. 2022. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladan Mišković, jedan od pacijenata koji su s teškim simptomima završili na liječenju u beogradskoj bolnici zbog trovanja otrovnim gljivama koje su kupili na tržnici u Šapcu, progovorio je za srpske medije kakvu je agoniju proživio.

13 dana u bolnici 

"Imao sam najteže simptome, ali je moj organizam najbolje prihvatio terapiju, zbog čega sam, prema riječima liječnice, danas živ. U bolnici sam bio 13 dana, nalazi su bili strahovito loši. Pet dana su trajale sve nelagode nakon pojave simptoma, a u prvim danima se događalo da i preko 20 puta idem u toalet", ispričao je Mišković za Mondo.rs.

Kako je otkrio, ležeći na beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji u razgovoru sa svojim sugrađanima je čuo da su i oni zadobili iste simptome.

Ispričao je i kako je prodavačicu otrovnih gljiva, 72-godišnju M. G. i ranije viđao jer inače na istoj tržnici prodaje jabuke.

"Ja sam nju taj dan, prije dva tjedna, i pitao jesu li gljive otrovne, a ona mi je rekla da joj se do sada nitko nikada nije žalio. Nakon što sam pojeo gljive oko 17 sati, odmah mi je bilo muka, ali nisam pridavao značaj tome, pomislio sam da sam ih malo jače spremio. Oko jedan i pol sat nakon ponoći počeo sam povraćati. Narednih šest sati uslijedila je borba, osjećaj da mi se crijeva i želudac kidaju. To je strašno", prisjetio se Mišković.

Prodavala otrovne gljive? 

Podsetimo, M. G. (72) iz Ćukovina uhićena je zbog sumnje da je prodavala otrovne gljive na šabačkoj tržnici, zbog kojih je jedna osoba preminula, dok je devetoro njih na liječenju.

Selo Ćukovine se nalazi tridesetak kilometara od Šapca, a ovo mjesto okruženo je šumama u kojima mještani redovito beru gljive koje sami konzumiraju, ali i prodaju. Uhićena starica je to godinama radila.

Nakon što je zbog trovanja otrovnim gljivama Suzana B. (57), preminula prije nekoliko dana, a devetoro pacijenata se i dalje nalaze na liječenju u bolnici, na šabačkoj tržnici danima vladaju strah i panika. Gljive više nitko i ne prodaje, piše Mondo.rs.

Nakon masovnog trovanja 10 osoba iz Šapca Gljivarski savez Srbije pokrenut će inicijativu za zabranu prodaje šumskih gljiva na tržnicamai javnim prostorima širom Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close