Operativno-taktička

MUP ŽZH: Uspješna zasjeda u selu Jare

Dana 18.08.2021. godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg izvršili su opservaciju terena, pronašli zasad i u istome ručnu bombu, te organizirali i proveli operativno-taktičku radnju zasjedu...
Vijesti / Crna Kronika | 20. 08. 2021. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Jare nalazi zasad indijske konoplje.

Dana 18.08.2021. godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg izvršili su opservaciju terena, pronašli zasad i u istome ručnu bombu, te organizirali i proveli operativno-taktičku radnju zasjedu, a u realizaciji navedenih mjera i radnji sudjelovali su i policijski službenici uniformirane policije PP Široki Brijeg, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Isti dan oko 21 sat u zasad indijske konoplje došao je I. B. (38), s prebivalištem u Mostaru, te je isti prilikom zalijevanja nasada lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Široki Brijeg, o čemu je izviješten dežurni županijski tužitelj.

Prilikom lišavanja slobode kod I. B. (38) pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazi suha zeljasta tvar, koja je od istoga oduzeta na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Dana 19.08.2021. godine izvršen je očevid, tom prilikom u nasadu je pronađeno 80 stabljika koje izgledom, bojom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje, iste su izuzete i pohranjene u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a ručnu bombu s mjesta događaja uklonio je policijski službenik za protueksplozivnu zaštitu MUP-a ŽZH, te je i ona izuzeta i pohranjena u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

Dana 19.08.2021. godine nad I. B. (38) izvršena je kriminalistička obrada odnosno isti je ispitan u svojstvu osumnjičenoga zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. KZ-a F BiH i kazneno djelo „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz čl. 371. KZ-a F BiH, a po završetku kriminalističke obrade isti je otpušten na slobodu.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. B. (38), istaknuto je.

Kopirati
Drag cursor here to close