Nove informacije

MUP HNŽ o sukobu: Na autobus koji je prevozio igrače Veleža bačen neki predmet

Policijski službenici su vršili osiguranje nogometne utakmice Premier WWin lige između HŠK ''Zrinjski'' i FK ''Velež'' na stadionu Bijeli brijeg.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 04. 2024. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije izašlo je s novim informacijama o neredu koji su izbili nakon utakmice HŠK ''Zrinjski'' i FK ''Velež'' koja se odigrala u subotu 13. travnja na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Kako navode u Biltenu, policijski službenici su vršili osiguranje nogometne utakmice Premier WWin lige između HŠK ''Zrinjski'' i FK ''Velež'' na stadionu Bijeli brijeg.

Nakon završetka utakmice došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane navijača i tom prigodom je oštećeno 16 službenih policijskih vozila i jedno vozilo nepoznatog vlasnika.

Također , prilikom izlaska sa stadiona pod Bijeli brijegom autobusa koji je prevozio igrače FK ''Velež'' na isti je bačen neki predmet od strane osoba koje su se nalazile okupljene ispred stadiona i nastalo je oštećenje u limu.

Poduzete su sve potrebne mjere i radnje.

U subotu, odmah nakon kraja utakmice Zrinjskog i Veleža, i pobjede domaće momčadi u mostarskom derbiju, došlo je do nemilih scena. Veći broj pripadnika Ultrasa, isprovociran potezom zaštitara koji je osiguravao utakmicu, upalo je na teren i krenulo prema službenim prostorijama, gdje su ih zaustavili pripadnici specijalne policije.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić osudio je nerede kazavši kako je incident izazvalo neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe'' te da očekuje sankcioniranje takvih pojedinaca.

Zbog nemilih događaja i neprimjerenog ponašanja njihovog zaštitara oglasili su se priopćenjem za javnost i iz zaštitarske tvrtke čiji su djelatnici osiguravali derbi.

''Povodom današnjeg incidenta nakon završene utakmice između momčadi HŠK Zrinjski i FK Velež došlo je do neodgovornog - neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega želimo uputiti ispriku cijeloj sportskoj obitelji našeg HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj skupini Ultrasi s kojima imamo uspješnu višegodišnju suradnju. Izvještavamo da je protiv zaštitara pokrenut stegovni postupak, te da će isti biti sankcioniran. Ovim putem napominjemo da je naša Agencija dugogodišnji prijatelj i sponzor Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, te da današnji ispad pojedinca neće utjecati na daljinu uspješnu suradnju s klubom i navijačkom skupinom Ultrasi'', naveli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close