Poruka

Mrtvačka glava na veleposlanstvu Srbije u Sarajevu

Veleposlanik Vukićević smatra da su ovaj vrlo provokativan plakat i za danas najavljeni prosvjedi Bošnjačkog pokreta ispred zgrade veleposlanstva dva povezana događaja.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2018. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ulazu u Veleposlanstvo Srbije u Sarajevu netko je zalijepio plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše ''Četnici kostobacani''.

Veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je kako je do incidenta došlo u srijedu između 17.30 i 18.00 sati, nakon čega je obaviještena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi vještačenja, prenosi Sputnik.

Vukićević smatra da su ovaj vrlo provokativan plakat i za danas najavljeni prosvjedi Bošnjačkog pokreta ispred zgrade veleposlanstva dva povezana događaja.

Istaknuo je kako nema nijednog povoda za takve reakcije.

''Niti smo što radili, niti poduzimali, ni Veleposlanstvo ni Srbija, da bi se tako reagiralo. Razlog može biti današnja proslava državnog praznika (Sretenje) i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dijela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normalizaciju odnosa između zemalja u regiji, prije svega između BiH i Srbije'', ocijenio je Vukićević.

Najavio je kako će Veleposlanstvo Srbije u Sarajevu podići mjere sigurnosti, jer joj je to obveza poslije ovakvog incidenta i najavljenih prosvjeda.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je Srni kako je postavljanje ''agresivnog plakata umobolan čin koji dolazi od onih koji bi voljeli da Srbija i BiH, Srbi i Bošnjaci ostanu u vječnom sukobu''.

Upozorio je kako ovo nije samo poruka za Srbiju, već i poruka za Srbe koji žive u Republici Srpskoj i BiH, zbog čega je pozvao sve nadležne institucije da što prije otkriju tko stoji iza ovog incidenta.

"U svemu ovome moramo pobijediti mi koji gledamo u budućnost i koji želimo da se Srbi i Bošnjaci, Srbija i BiH zajednički razvijaju jedni pored drugih, svom snagom napreduju i u reformama i ka EU, a ne da pobijede oni koji žele strah i neizvjesnost", poručio je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close