Prozivaju policiju

Mostarski Srbi zabrinuti zbog zapaljenih kuća: Srbima se šalje loša poruka

Iz Koordinacije navode da su građani srpske nacionalnosti veoma zabrinuti zbog ovih slučajeva, ali i zbog činjenice da policija nije rasvijetlila nijedan od njih.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2018. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija srpskih organizacija u Mostaru poziva nadležne institucije da rasvijetle slučajeve požara u kojima su izgorjele tri srpske obnovljene kuće u naselju Salakovac kod Mostara, navodeći da se ovim šalje loša poruka Srbima u tom gradu.

Iz Koordinacije navode da su građani srpske nacionalnosti veoma zabrinuti zbog ovih slučajeva, ali i zbog činjenice da policija nije rasvijetlila nijedan od njih, piše Srna.

"Ljudi osjećaju uznemirenost i razmišljaju o svemu. Boje se da ne bi sutra na red došla četvrta, peta ili šesta kuća. Šalje se loša poruka. Zahtijevamo da nadležni organi poduzmu sve potrebne mjere i pronađu eventualne počinitelje", ističu iz Koordinacije srpskih organizacija.

U mostarskom naselju Salakovac protekle noći je izgorjela obnovljena srpska kuća, treća u proteklih godinu i pol dana.

"Policijska uprava Mostara obaviještena je sinoć u 23.35 sati da u naselju Salakovac gori kuća vlasništvo osobe čiji su inicijali B.L. (78), a koju trenutno koristi osoba čiji su inicijali S.DŽ. (31) s obitelji", navedeno je u izvješću MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Za vrijeme požara nitko se nije nalazio u kući, a požar je lokaliziran 30 minuta poslije ponoći. Policija će obaviti očevid kada se za to steknu uvjeti.

Srna neslužbeno saznaje da je izgorjela kuća u vlasništvu Borislava Lojpura. Prije nekoliko mjeseci u Salakovcu je izgorjela kuća obitelji Mitrić, a u prosincu 2016. obitelji Pantić.

Ove kuće bile su obnovljene nakon rata. Vlasnici su Srni potvrdili da ih policija do sad nije službeno obavijestila što su uzroci požara, niti je itko priveden.  Sve tri ove kuće nalaze se u krugu od 500 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close