Višestruki povratnik u vršenju ovog kaznenog djela

Mostarcu pritvor zbog višestrukih krađa

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 09. 2023. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26. rujna 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Saši O., zv. "Buba" (1978 .), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio Produljeno kazneno djelo "Krađa" iz čl. 286. st.1.  KZ F BiH.

Saša O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 16. ožujka 2023. godine do 29. kolovoza 2023. godine, sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist otuđivao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva i počinio kazneno djelo "Krađa", na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovina "Hercegovina Promet", trgovina "Konzum" u TC "Mepas Mall", BC "G-Petrol" – Poslovna jedinica Mostar 2, BC "Hercegovina Promet", BC "Energo Petrol", TC "Bingo" - poslovnica broj: 246, TC "Bingo" - poslovnica broj: 254  i trgovina "Duga-tehna". 

Budući da je Saša O. višestruki povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Saši O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Kopirati
Drag cursor here to close