Banja Luka

Prijavljen za nasilje u obitelji, a u prtljažniku imao arsenal oružja

Kako navode iz PU Banja Luka, policajci su saznali da Lj.K. posjeduje veću količinu naoružanja i municije te su pretresom auta isto i pronašli.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka u utorak su u Banja Luci uhitili Lj.K. iz ovog grada, zbog sumnje da je počinio nasilje u obitelji, a tijekom testiranja utvrđeno je da je imao 2,71 g/kg alkohola u organizmu, dok su mu u autu pronašli i veću količinu oružja i municije.

Kako navode iz PU Banja Luka, policajci su saznali da Lj.K. posjeduje veću količinu naoružanja i municije te su pretresom auta isto i pronašli, prenose Nezavisne

"Postupajući po navedenim saznanjima, policijski službenici su u Banja Luci u ulici Branka Popovića pronašli putnički automobil, marke Opel Vectra, vlasništvo Lj.K., izvršili očevid i tom prilikom u prtljažniku automobila pronašli i oduzeli dva ručna protivoklopna raketna bacača tzv. zolje, tri protuavionska metka sa eksplozivnim zrnom, automatsku pušku, pet punih okvira za automatsku pušku i dva prazna okvira, automat, tzv. špagin sa pripadajućim dobošem", navodi se u priopćenju PU Banja Luka.

Osim toga, pronašli su i pun okvir za automat, tri ručne bombe, šest električnih detonatorskih kapsula, pakiranje plastičnog ekspoziva, tzv. sapun, tromblonsku minu i vojni torbu sa većom količinom municije, čim su se stekli osnovi sumnje da je Lj.K. počinilo i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Dodaju da će LJ.K. nakon završene kriminalističke obrade te kompletiranja i dokumentiranja predmeta, biti predani u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close