Jedan mjesec

Mostarcima određen pritvor jer su poticali svjedoke na davanje lažnog iskaza

Na teret im se stavlja da su poticali svjedoke na davanje lažnog iskaza, kao i na drugi način pokušali ometati krivični postupak pred Županijskim sudom u Mostaru protiv organizirane kriminalne grupe kojom je rukovodio Sado Đugum (44).
Vijesti / Crna Kronika | 31. 05. 2023. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i odredio jednomjesečni pritvor E.B. (58) i V.V. (51) iz Mostara, dok su za A.M.(35) iz Tuzle određene mjere zabrane napuštanja boravišta i obavljanja određenih poslova.

Oni su uhićeni u ponedjeljak u akciji koju su pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP) s ciljem otkrivanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnog djela, Poticanje na krivično djelo, Davanje lažnog iskaza iz čl. 348.st.3. u vezi sa st.1 KZ F BiH, u vezi sa čl. 32. KZ F BiH, te krivičnog djela Sprječavanje dokazivanja iz čl. 349. st.1. KZ F BiH.

S njima je uhićen i K.E. (26) iz Mostara, koji je nakon ispitivanja u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru pušten na slobodu, ali se istraga u ovom predmetu nastavlja.

Na teret im se, zapravo, stavlja da su poticali svjedoke na davanje lažnog iskaza, kao i na drugi način pokušali ometati krivični postupak pred Županijskim sudom u Mostaru protiv organizirane kriminalne grupe kojom je rukovodio Sado Đugum (44).

Inače, E.B. je Đugumov punac, dok je A.M. zatvorski čuvar u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Tuzla.

Kopirati
Drag cursor here to close