''Bez razloga i povoda''

Mostar: Traži se pritvor za mladića jer je palicom izudarao muškarca

Tužiteljstvo predložilo pritvor protiv M.T. zbog kaznenog djela 'Teška tjelesna otljeda' i 'Nasilničko ponašanje'.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2023. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije traži pritvor za muškarca koji je u ponedjeljak palicom udario drugog muškarca.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar je dana 18. srpnja 2023. godine podnijelo Prijedlog za određivanje pritvora Općinskom sudu u Mostaru, protiv osumnjičenog M.T. (1995.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ''Teška tjelesna ozljeda'' u stjecaju sa kaznenim djelom ''Nasilničko ponašanje'', priopćeno je iz Tužiteljstva.

''Osumnjičenom M.T. se stavlja na teret, da se dana 17. srpnja 2023 godine, oko 01,10 sati, u naselju Tekija u Mostaru, zajedno sa R. M. i V. Š. dovezao u vozilu Golf V, kojim je upravljao R. M., iz pravca mosta Hasana Brkića. Došli su do mjesta gdje su na klupi pored puta sjedile dvije muške osobe M. J. i oštećeni H. L., te su se tu zaustavili i naglo izišli iz vozila, pa je suvozač M. T. ničim izazvan od strane ove dvije osobe koje su sjedile na klupi, uporabom drvene palice zamahnuo i udario palicom oštećenog H. L. u predjelu glave'', navode iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Opisuju da je nakon tog udarca oštećeni pao na zemlju, da bi ga potom sva trojica nastavili udarati, na koji način su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma prsta ruke, te ozljede u predjelu glave i tijela.

Pritvor je osumnjičenom M.T. predložen, kako navode, iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

''Sva trojica osumnjičenih su ispitani u Tužiteljstvu i u odnosu na R. M. i V. Š. nije predloženo određivanje pritvora iz razloga što za to nisu postojali zakonski razlozi i postupak prema njima će se voditi u redovitoj proceduri'', navode iz Tužiteljstva.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa MUP-om HNŽ nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Kopirati
Drag cursor here to close