Ogorčenost radom suda

Mostar: Razbojnici pušteni na slobodu, pa isti dan izboli mladića i ukrali novac

Njih trojica su u četvrtak netom prije uhićenja u Raštanima otuđili osobni automobil, istu večer su izvršili razbojništvo u trgovini u Rodoču gdje su otuđili novac, a potom su uhvaćeni na lokalitetu Južnog logora.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 01. 2018. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe koje su prije nekoliko večeri uhićene u Mostaru, a tijekom subote su nakon odluke postupajućeg suca pušteni na slobodu. Nedugo nakon puštanja na slobodu, A.H. (1977.) iz Mostara, E.Dž. (1980.) iz Modriče te M.T. (1980.) iz Zenice, su nastavili  s kriminalom.

Naime, u subotu popodne dva od tri spomenuta muškarca su, kako Bljesak.info neslužbeno saznaje, u mostarskom naselju Tekija pretukli, a potom i nanijeli ubodnu ranu jednoj osobi sa inicijalima Đ.G.

Đ.G. je od ranije poznat policijskim službenicima i nakon ovog incidenta je hospitaliziran. Neslužbeno saznajemo da je od Đ.G. otuđen znatan dio novca i mobitel, a dva napadača su se udaljila u nepoznatom smjeru.

Također, Bljesak.info neslužbeno saznaje da je E.Dž. bjegunac iz zatvora u Doboju. Međutim ni počinjena kaznena djela, niti bijeg iz zatvora za sud nisu bili dovoljni kako bi se on i ostala dvojica, koji također imaju više kaznenih djela iza sebe, zatvorili u jedan od zatvora u BiH.

Iz Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije za Bljesak.info je navedeno kako je dežurna tužiteljica stavila prijedlog za određivanje pritvora, ali je očigledno da sud to nije prihvatio.

Njih trojica su u četvrtak netom prije uhićenja u Raštanima otuđili osobni automobil, istu večer su izvršili razbojništvo u trgovini u Rodoču gdje su otuđili novac, a potom su uhvaćeni na lokalitetu Južnog logora.

Navodno je na njihovoj meti u Južnom logoru bilo skladište BH Telecoma, međutim službenici Policijske uprave Mostar su ih lišili slobode. U četvrtak navečer je navedeni trojac saslušan u županijskom tužiteljstvu, a sudac ih je u subotu pustio na slobodu.

Službenici u PU Mostar su ogorčeni postupkom nadležnog suda obzirom da su ova tri muškarca za jednu večer počinili više kaznenih djela, a sumnjiče se za još neka kaznena djela koja su počinjena u proteklom razdoblju na području Mostara i Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close