Ubojstvo u Mostaru

Mostar: Pet godina - ništa

Najvažniji dio ovih vještačenja odnosi se na trag, odnosno, otisak prsta koji je izuzet s Cicmilovog automobila, a za koji se pretpostavlja da pripada ubojici. Čiji je otisak prsta još nije poznato.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 06. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još je uvijek nepoznanica tko je 19. listopada 2015. godine u jutarnjim satima ispalio smrtonosne hice u Božidara Cicmila (32), crnogorskog državljanina i vlasnika tvrtke Moj taxi u  Mostaru.

Cicmil je likvidiran u jutarnjim satima u klasičnoj sačekuši u garaži zgrade u kojoj je živio, u mostarskom naselju Rudnik. Tu je ustrijeljen s pet metaka iz škorpiona.

Navodno, istragu u vezi s likvidacijom dodatno otežava to što u MUP-u HNŽ i Tužiteljstvo već duže vrijeme čekaju na povratne informacije od policijskih tijela Crne Gore.

Iako je, nakon niza urgencija postupajuće tužiteljice, kako je rečeno iz Tužiteljstva HNŽ, održan sastanak pripadnika MUP-a HNŽ i crnogorske policije te su u Crnu Goru poslani dokazi i tragovi izuzeti s lica mjesta radi usporedbe s njihovom bazom podataka, ipak nikakav pomak se nije dogodio.

Najvažniji dio ovih vještačenja odnosi se na trag, odnosno, otisak prsta koji je izuzet s Cicmilovog automobila, a za koji se pretpostavlja da pripada ubojici. Čiji je otisak prsta još nije poznato.

Naime, iz MUP-a HNŽ su od samog početka iznosili uvjerenja o tome da je njegov ubojica van BiH, odnosno da je motiv ubojstva Cicmil sa sobom donio iz Crne Gore.

Također, u Crnoj Gori su se iznosile informacije da je ovaj Plužinjanin, nekadašnji crnogorski policajac koji je godinama živio u Kotoru, bio blizak kriminalnom ''škaljarskom klanu'', kao i da se obračun između ovog i ''kavačkog klana'' preselio i van Crne Gore.

Cicmilovo ubojstvo nije neopaženo prošlo ni u Crnoj Gori, a tamošnji mediji su pisali o njegovoj navodnoj umiješanosti u brojne likvidacije, poput vođe barskog klana Armina Osmanagića. Nadzorna kamera je navodno snimila Cicmila ispred zatvora u Spužu, gdje je ubijen Baranin Andrija Mrdak. Ni o ovome nije bilo nikakve službene informacije.

 


Crnogorski mediji su pisali da tamošnja policija nije prikupila dovoljno materijalnih dokaza da slučaj službeno rasvijetli. Navode i to da je Cicmilovo ubojsto naručeno u crnogorskom podzemlju, odakle se ubojica i zaputio u Mostar.

Ukoliko je došao po nalogu iz kriminalnog miljea Crne Gore, Cicmilov likvidator je morao imati lokalne pomagače, osobe od povjerenja koje su pratile Cicmilovo kretanja i navike nekoliko dana. Stoga moraju postojati snimke s obližnjih zgrada i ureda koje su snimile osobe koje nisu iz naselja, a kretale su se tim putem. Ime Božidara Cicmila se spominjalo i u slučaju ubojstva Dragana Dudića Frica.

Njega je u Kotoru usred grada iz pištolja ubio Ivan Vračar. Vračar je tvrdio kako je to uradio jer je strahovao za svoj život. U izjavi za policiju Vračar je naveo kako je dobio prijetnje od Dudića da će nastradati kao Dejan Đuković, ubijen 2009, te da je istu prijetnju dobio njegov prijatelj Božidar Cicmil.

Kopirati
Drag cursor here to close