Jezero Salakovac

Mostar: Odbjeglog Talijana po brdu ganjali policajci i spašavatelji

Vijesti / Crna Kronika | 29. 05. 2017. u 17:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijan Paolo Gianni (1972.) pronađen je u ponedjeljak na jezeru Salakovac sjeverno od Mostara petog dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Kako je objavio Savez gorskih službi spašavanja u BiH, policija je dobila obavijest da je pronađen zapaljeni automobil u Salakovcu, 15-ak kilometara sjeverno od Mostara koje nisu mogli dovesti u vezu s nestalim jer je potpuno izgorio.

Nakon toga ribari su prijavili čovjeka čudnog ponašanja na obali navedenog jezera te je policija u pomoć pozvala HGSS Mostar koji je pokrenuo potragu.

U zajedničkoj akciji Policijske stanice Sjever i HGSS Mostar, spašavatelji su dalekozorom uspjeli primjetiti čovjeka na nepristupačnom dijelu obale jezera te su se uputili prema njemu kroz gusto raslinje.

''Prilaze mu prvo članovi GSS-a, zatim policajac, a kada je vidio uniformu, pokušao je skočiti u vodu te je pružao otpor, ali je uspješno svladan'', navodi se na stranici GSSuBiH.

Talijan je motornom platformom iz obližnjeg ribnjaka prebačen na drugu obalu te je zadržan do dolaska vozila Hitne medicinske pomoći iz Mostara.

U međuvremenu su na intervenciju krenuli ostali spašavatelji GSSuBiH: GSS Jablanica, GSS Grude, GSS Široki Brijeg, HGSS Čitluk te GSS HBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close