Istrage u tijeku

Mostar: Bombe su 'u modi'

Neslužbeno doznajemo da bomba u odvjetničkom uredu nije eksplodirala zbog neispravnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2023. u 12:03 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samo mjesec dana bombe u Mostaru punile su rubrike crnih kronika. Tako je 9. ožujka pronađena bomba na igralištu Srednje medicinske škole sestara milosrdnica.

Ustanovilo se kasnije da bomba nije eksplodirala zbog neispravnosti.

Bomba je eksplodirala 22. ožujka u zgradi Mljekara koja je bačena na balkon liječničke ordinacije. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zadnje bacanje bombe dogodilo se u noći s 10. na 11. travnja kada je pronađena bomba u odvjetničkom uredu koja, kako neslužbeno doznajemo, također nije eksplodirala zbog neispravnosti.

I prošle godine bilo je eksplozija u Mostaru. Tako je 27. srpnja. 2022. godine, oko 2:10 sati, u PS Mostar prijavljeno da je bačena eksplozivna naprava pod vozilo na cesti M17 u naselju Mazoljice. 

Tada su uhićene dvije osobe koje su se dovodile u vezu s ovim bombama ali nije poznato jesu li procesuirane.

U istom naselju bomba je bačena i 20. siječnja 2022. godine kada je meta bila kuća, a iste večeri u mostarskom naselju Vojno bačena je bomba na kuću koja nije eksplodirala.

Policijsko izvješće o stanju sigurnosti u Mostaru za prošlu godini nije bilo pred Gradskim vijećem, a u izvješću za 2021. koje je predstavljeno u lipnju, Mostar se ne može pohvaliti razrješenjem velikih kriminalnih djela.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close