Mjesec dana

Udaranje palicama: Pritvor za mladića iz Mostara

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Marku T., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo
Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2023. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 19.srpnja 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Marku T. (1995.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ iz čl. 172. st. 1. u stjecaju sa kaznenim djelom „Nasilničko ponašanje“ iz čl. 362. st. 2. KZ F BiH.

Osumnjičenom Marku T. se stavlja na teret, da se dana 17.07.2023 godine, oko 01,10 sati, u naselju Tekija u Mostaru, zajedno sa R. M. i V. Š. dovezao u vozilu Golf V, kojim je upravljao R. M., iz pravca mosta Hasana Brkića do mjesta gdje su na klupi pored puta sjedile dvije muške osobe M. J. i oštećeni H. L., te su se tu zaustavili i naglo izišli iz vozila, pa je suvozač M. T. ničim izazvan od strane ove dvije osobe koje su sjedile na klupi, bez povoda i razloga, uporabom drvene palice zamahnuo i udario palicom oštećenog H. L. u predjelu glave, nakon čega je oštećeni pao na zemlju, da bi ga potom sva trojica nastavili udarati, na koji način su mu nanijeli teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma prsta ruke, te ozljede u predjelu glave i tijela.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Marku T., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Kopirati
Drag cursor here to close