Dug dan

Mladići polupali auto pa bježali od policije

Dok su policajci tragali za vandalima, prijavljeno im je oko 18.50 da je došlo do tučnjave više mladića na stadionu u banjalučkom naselju Lauš.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 05. 2020. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa mladića uhićena je u utorak popodne u Banja Luci zbog sumnje da su u Užičkoj ulici u ovom gradu, nedaleko od Osnovne škole "Sveti Sava", sugrađaninu polupali auto, a zatim otišli na stadion na Laušu, gdje ih je policija pronašla, ali su se oni dali u bijeg, nakon čega su i uhvaćeni.

Nesuglasice u prometu

Izvori "Nezavisnih" potvrdili su da su u pitanju šesnaestogodišnjak iz Banja Luke, zatim njegovi sugrađani Predrag J. (19) i Nedeljko K. (21), kao i Ratko M. (20) iz Laktaša, s tim što od njih četvorice trojicu terete da su polupali tuđi automobil.

Sve ovo počelo je nakon što je vozač iz Banja Luke prijavio da mu je grupa mladića poslije nesuglasica u prometu u Užičkoj ulici demolirala vozilo.

"U utorak oko 18 sati Banjalučanin je prijavio grupu mladića da su mu u blizini OŠ 'Sveti Sava', u Užičkoj ulici, oštetili peugeot. Policajci su izašli na mjesto događaja, izvršili uviđaj, te je utvrđeno da je više nepoznatih osoba fizičkom snagom i podesnim alatom oštetilo vozilo", otkrivaju sugovornici "Nezavisnih", upućeni u istragu.

Utvrđena je šteta na lijevoj strani vozila, u vidu udubljenja, kao i oštećenje lijevog retrovizora, prednjeg vjetrobranskog stakla, te prednjeg branika.

Dok su policajci tragali za vandalima, prijavljeno im je oko 18.50 da je došlo do tuče više mladića na stadionu u banjalučkom naselju Lauš.

"Policija je grupu mladića našla na stadionu na Laušu oko 18.50, ali su oni počeli da bježe od policajaca, i to pješice. Policajci su ih potom uspjeli pohvatati", navode naši izvori.

Uhićena su trojica Banjalučana i jedan Laktašanin i uslijedilo je alko-testiranje onih koji su punoljetni.

Utvrđeno je da su bili pijani - Predrag J. je imao 2,04 promila, Ratko M. 1,66 promila, a Nedeljko K. 1,21 promila alkohola u krvi.

"Krim-obradom utvrđeno je da su Ratko M., Predrag J. i maloljetnik istog dana oko 17.45, vozeći se BMW-om, imali nesuglasice u prometu sa vozačem peugeota, a zatim polupali taj peugeot", kažu izvori.

Maloljetnik već poznat

Predragu J., Nedeljku K. i Ratku M. izdati su i prekršajni nalazi za ometanje policije, pišu Nezavisne.

"Nedeljku K. je izdat i prekršajni nalog i zbog toga što nije nosio rukavice i masku. Protiv maloljetnika će takođe biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Naknadno će biti utvrđeno jesu li ova četvorica mladića sudjelovala i u spomenutoj tuči na stadionu na Laušu, gdje su zatečeni nakon što je prijavljena ta tuča", kažu izvori.

Danijela Mučibabić, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, kratko je kazala da imaju zaprimljenu prijavu, te da je izvršen uviđaj, kao i da je o svemu obaviješten dežurni tužitelj.

Inače, spomenuti maloljetnik, te Predrag J., pojavljuju se u snimku koji je ranije procurio u javnost, koji je snimljen na rječici Suturliji u Banjaluci, a na kojem se čuje neprimjerno ponašanje policajca. Na snimku se čuje kako policajac prijeti mladiću da će ga ubaciti u Suturliju, a protiv tog policajca tada je pokrenut postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close