Iz zasjede

Mladi Čitlučanin uhićen dok je zalijevao marihuanu u Ljubuškom

O svim poduzetim mjerama i radnjama, tvrde, izvješten je dežurni županijski tužitelj koji je naložio da se na mjestu događaja izvrši očevid
Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2020. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po akciji kodnog imena 'OPIJAT IV', koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Naime, operativnim radom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški došli su do saznanja da je nepoznata osoba, na jednom lokalitetu u mjestu Miletina, grad Ljubuški, zasadila četiri stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

S ciljem hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela, navode, sprovedena je operativno-taktička radnja zasjeda, te su tom prilikom policijski službenici PU Ljubuški lišili slobode nepoznatu mušku osobu koja je došla na taj lokalitet te počela zalijevati stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Naknadnim provjerama utvrđen je identitet navedene osobe, radi se o J.I. (28) sa šireg područja općine Čitluk.

O svim poduzetim mjerama i radnjama, tvrde, izvješten je dežurni županijski tužitelj koji je naložio da se na mjestu događaja izvrši očevid te da se privremeno oduzmu četiri stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela, što je i učinjeno.

U službeni prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad J.I. (28) kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

PU Ljubuški u redovitom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J.I. (28) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close