Kulen Vakuf

Misteriozno ubojstvo migranta

Identitet stradale osobe, ali i osoba koje su donijela beživotno tijelo još uvijek nije poznat. Prvi podaci s terena govore kako je riječ o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali prijeći granicu s Hrvatskom.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2020. u 14:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strani državljanin još uvijek nepoznatog identiteta danas je smrtno stradao prilikom pokušaja prelaska granice u blizini Kulen Vakufa, potvrđeno je iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK).

''Mještanin Kulen Vakufa jutros je obavijestio policiju kako grupa ilegalnih migranata nosi ozlijeđenog muškarca kroz naseljeno područje. Policijski službenici i medicinski tim su izlaskom na teren konstatirali da je muškarac nažalost podlegao ozljedama, koje su nanesene vatrenim oružjem. Prvim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da je fatalna rana nanesena u predjelu leđa, najvjerojatnije puškom - sačmom. U Kulen Vakuf su upućeni pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutarnjih poslova USK, kao i Sektora kriminilastičke policije, koji su organizirali opširnu istragu'', izjavio je glasnogovornik policije USK Ale Šiljdedić.

Identitet stradale osobe, ali i osoba koje su donijela beživotno tijelo još uvijek nije poznat. Prvi podaci s terena govore kako je riječ o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali prijeći granicu s Republikom Hrvatskom u blizini Kulen Vakufa.

''Za sada nemamo apsolutno nikakvih saznanja o eventualnim osumnjičenim osobama. U tijeku su istražne radnje na mjestu pronalaska beživotnog tijela, odnosno pokušat će se prvo utvrditi točna lokacija na kojoj je došlo do nemilog događaja. Zatim ćemo u kampu na lokalitetu Lipa pokušati utvrditi identitete svih osoba, koje će potom biti dovezene u prostorije Policijske stanice u Bihaću, kako bi se nastavili istražni razgovori. Još uvijek ne možemo govoriti o konkretnim zaključcima, kao ni o tome da li se ubojstvo dogodilo na teritoriji Bosne i Hercegovine ili Republike Hrvatske'', dodao je Šiljdedić.

U kompletan slučaj uključeno je i Kantonalno tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona, dok se prve konkretne informacije mogu očekivati sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close