Intezivno traganje

Misterija: Nestala lova iz sefa tužiteljstva!

Istragu nisu željeli komentirati ni iz MUP-a USK te su naveli kako će se oglasiti o slučaju kada se ustanove operativni podaci.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 03. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Unsko sanskog kantona u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova USŽ vodi intenzivnu istragu o slučaju misterioznog nestanka 20 tisuća maraka iz sefa spomenute pravosudne institucije.

Radi se, kako su objavile Nezavisne novine, o novčanim sredstvima u apoenima različitih valuta, a da je ovo kriminalno djelo evidentirano još 24. veljače ove godine potvrdila je Senka Delić, glasnogovornica Tužiteljstva USŽ.

"Naš tužitelj je prilikom rada na ovome predmetu utvrdio da iz dokaznog materijala nedostaje određena količina novca, o čemu je obavijestio glavnu kantonalnu tužiteljicu. Ona je istog dana obavijestila ravnatelja unutarnjih poslova USK da iz sefa, u koji se inače pohranjuje dokazni materijal i oduzeti predmeti veće vrijednosti, nedostaje određena količina novca. U dogovoru s ravnateljem, formiran je istražni tim", istakla je Delić.

Nije mogla potvrditi u kojoj fazi se nalazi istraga, ali je rekla kako je u tijeku saslušanje svjedoka i utvrđivanje načina kako je došlo do nestanka novca.

Istragu nisu željeli komentirati ni iz MUP-a USK te su naveli kako će se oglasiti o slučaju kada se ustanove operativni podaci.

Nezavisne novine objavile su neslužbena saznanja kako je nestali novac zaplijenjen u krivičnom predmetu koji se, zbog prodaje narkotika, vodi protiv Vahidina Mustafića, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, a sve je prijavio Ekrem Šarić, postupajući sudac u tom predmetu nakon što je ustanovio da nedostaje oduzeti novac.

Pored nadležnih institucija, on je o svemu obavijestio i Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Banjalučke novine objavile su i kako je tijekom istrage utvrđeno kako u spomenutom sefu nedostaje još 25 tisuća maraka iz drugog predmeta kojeg vodi Tužiteljstvo USK, ali potvrdu ove informacije novinari nisu uspjeli dobiti.

Kopirati
Drag cursor here to close