Akcija

'Miris' skunka iz Slovenije doveo do Kiseljaka i Foče

Vijesti / Crna Kronika | 03. 11. 2021. u 11:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine realizirana je akcija u borbi protiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga u okviru koje se vrše pretresi i lišenja slobode na području Kiseljaka i Foče.

"Aktivnosti su realizirane u okviru predmeta u kojem je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ostvarilo značajnu suradnju s partnerskim institucijama Republike Slovenije, a s ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za krijumčarenje više od 80 kilograma opojne droge marihuana - 'skunk', koja je ranije zaplijenjena na području Slovenije, a prema prikupljenim dokazima, krijumčarena je iz Bosne i Hercegovine prema zemljama Europske unije", objavljeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Uz policijske službenike SIPA-e, po nalogu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na terenu djeluju i policijski službenici ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Srednjobosanskog kantona.

"Osobe lišena slobode, bit će predane postupajućem tužitelju u zakonskom roku, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu", navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close