Ljiljani i paljenje zastave

Ministarstvo istražuje vojnikinju zbog objava sa zastavama

Iz Ministarstva obrane navode kako su ''u skladu sa svojim nadležnostima 11. siječnja pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica…''
Vijesti / Crna Kronika | 15. 01. 2024. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH pokrenulo je postupak utvrđivanja činjenica u vezi s objavom pripadnice Oružanih snaga BiH Amine Pilavdžije na društvenim mrežama, potvrđeno je agenciji Srna u ovom ministarstvu.

Potporučnica Amina Pilavdžija objavila je na društvenim mrežama video na kojem su prikazane scene na kojima se uklanja zastava Republike Srpske i mijenja ratnom zastavom BiH.

Video: Zenica: Defile vozila sa zastavama kroz grad

Iz Ministarstva obrane navode kako su ''u skladu sa svojim nadležnostima 11. siječnja pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica, te da je predmet dodijeljen nadležnima u lancu zapovijedanja Oružanih snaga''.

Pilavdžija je na društvenim mrežama objavila i snimku iz kolone automobila koji su kroz Zenicu prodefilirali 9. siječnja kada je uz povike "Alahu ekber" i "Tekbir" zapaljena zastava Republike Srpske.

Aleksandar Goganović, zamjenik ministra obrane BiH, ovaj je potez opisao kao ''širenje mržnje i netolerancije prema Republici Srpskoj i srpskom stanovništvu''.

Video: Vandalski čin: Na Dan Republike u Zenici zapaljena zastava RS - 10.01.2024.
Kopirati
Drag cursor here to close