Pritisak

Migranti iz osvete spalili dvoranu?

Kako su potvrdili iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, riječ je o dvorani u kojoj borave ilegalni migranti.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2020. u 07:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prazna dvorana Agrokomerca, koja je udaljena oko kilometar od migrantskog centra Miral u Velikoj Kladuši zapaljena je u ponedjeljak navečer.

Kako su potvrdili iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, riječ je o dvorani u kojoj borave ilegalni migranti, a navodno su saznali da će biti izmješteni, te su najvjerojatnije iz revolta zapalili objekt.

Inače, službeni podaci MUP-a govore kako su migranti na području ovog Unsko-sanskog kantona počinili čak 205 krivičnih djela. Među kaznenim djelima su ubojstva, silovanja, pokušaji ubojstva, tučnjave, teške krađe...

S druge strane, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je kako je ponovno pojačan pritisak migranata na istočnu granicu zemlje nakon ublažavanja mjera uvedenih ranije zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

U posljednja 24 sata pripadnici granične policije su kod Zvornika na više lokacija odvratili 91 ilegalnog migranta koji su iz pravca Srbije pokušali ući na teritoriju BiH ilegalnim prijelazom državne granice.

Tijekom dana pripadnici postrojbe granične policije Zvornik spriječili su i krijumčarenje ilegalnih migranata iz Srbije u BiH. Riječ je o šest ilegalnih migranata koje su dvojica državljana BiH pokušala prokrijumčariti u vozilu bosanskohercegovačkih prometnih oznaka.

Po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH protiv krijumčara je podnesena prijava, dok je u tijeku utvrđivanje identiteta i podrijetla ilegalnih migranata.

"Ublažavanjem restrikcijskih mjera kako u susjednim zemljama tako i u BiH očekuje se i veći broj ilegalnih migracija", rekao je Galić.

Pojasnio je kako je već na području Zvornika prema Srbiji uspostavljen poseban tim policijskih službenika kako bi snažnije zaštitili državnu granicu.

Kopirati
Drag cursor here to close