Sud BiH

Lukićev odvjetnik poručio da će odgovarati oni koji su potpisali optužnicu

Pročitana je optužnica protiv Lukića, iduće ročište zakazano je za šesti ožujak, a Lukićev odvjetnik poručuje kako vjeruje da će doći do ponovnog spajanja s Dodikovim predmetom.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2024. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sudu BiH u utorak je održano ročište Milošu Lukiću, vršitelji dužnosti direktora "Službenog glasnika RS", optuženom za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH.

Pročitana je optužnica protiv Lukića, iduće ročište zakazano je za šesti ožujak, a Lukićev odvjetnik Miljkan Pucar poručuje kako vjeruje da će doći do ponovnog spajanja predmeta njegovog branjenika s onim predmetom protiv predsjednika RS, Milorada Dodika, kojem se također sudi zbog nepoštovanja odluka Christiana Schmidta.

"Blijeda predstava"

"Mogla se čuti blijeda predstava, blijedog tužiteljstva, na osnovu blijedo napisane optužnice", ovo su riječi kojima se Lukić obratio medijima nakon što je pročitana optužnica protiv njega u Sudu BiH.

"Mene je ovo sve podsjetilo na izreku u našem narodu koja glasi: Postoje namirnice od kojih se pita ne pravi", dodao je Lukić, a piše N1.

Kaže kako se zatvorske kazne ne plaši, a da "kolateralna šteta ne postoji kod onih koji se bore u frontu za RS".

Tužiteljstvo će u njegovom slučaju izvesti četiri svjedoka, te izvesti i veliki broj materijalnih dokaza, a Lukićev je "utisak da je to sve na klimavim nogama".

Ponovno spajanje postupaka

O pravcima obrane u ovom predmetu obratio se i Lukićev odvjetnik, Miljkan Pucar.

Naveo je kako je u svom uvodnom izlaganju tražio od Tužiteljstva BiH da dokaže kako "Schmidt ima odluku Vijeća sigurnosti UN-a, da se iz Daytonskog sporazuma pokaže kako je imenovan PIC, te gdje u Ustavu BiH stoji da neko osim Parlamenta BiH može da donosi zakone".

Dodao je kako će oni koji su potpisali optužnicu protiv Lukića odgovarati zbog toga.

Uvjeren je, kaže, da će na kraju doći do ponovnog spajanja postupaka između Lukića i predsjednika RS, Milorada Dodika.

Podsjetimo, Lukić se tereti da je u Službenom glasniku RS objavio ukaz predsjednika RS kojim se odluke visokog predstavnika proglašavaju ništavnim na području RS te da se one više ne objavljuju. Lukićeva obrana je već zatražila da se postupak u ovom predmetu ponovno spoji s Dodikovim, ali Sud još nije donio odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close