Napad

Lukač o Zvorniku: Ovo može biti početak mnogo gorih događanja

Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2015. u 19:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Bojim se da ovo može biti početak mnogo gorih događanja u cijeloj Bosni i Hercegovini. Poručujem građanima da trebaju obratiti požnju na ljude koji se oko njih kreću, posebno nepoznate osobe", rekao je ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač za RTRS.

"Napad na policijsku stanicu u Zvorniku je najgori teroristički akt koji se dogodio u RS", rekao je Lukač zbog čega je MUP RS digao stupanj pripravnosti policije na najvišu moguću razinu.

Istaknuo je kako će "policija zaštiti institucije i građane, ali da sve ne može sama uraditi", te je pozvao građane da prijave sve sumnjive pojave.

"Policija će proganjati počinioce ovakvih dijela i niko od njih neće imati mira. Nećemo im ni oprostiti ni zaboraviti", kazao je ministar unutarnjih poslova RS.

"U ogromnim smo problemima i moramo im se suprotstaviti. Ili ćemo mi pobijediti terorizam ili će terorizam pobijediti državu", poručio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Podsjećamo, ponedjeljak oko 19.10 sati nepoznati napadač, naoružan navodno s dvije automatske puške, ušao je u policijsku postaju u Zvorniku ubio jednog te ranio dvojicu policajaca. U razmjeni vatre napadač je ubijen.

Federalna televizija objavila je da je napadač Nerdin Ibrić, prijavljen u Tuzli ali da nema informacija da je pripadnik vehabijskog pokreta.

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić rekao je za FTV kako je napad na policajca je napad na institucije sustava.

''Naši policajci su ljudi koji su uvijek na usluzi društvu i riskiraju svoje živote i zaslužuju respekt. Ovo je situacija iz koje moramo izaći smireno i hladne glave i pustiti institucije da rade svoj posao. Država će znati odgovoriti na ovakva događanja'', rekao je Zvizdić i dodao kako će u utorak u 11 sati će se sazvati sjednicu Vijeća ministara.




Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je Srni da je, nakon napada u Zvorniku, Direkcija pojačala osiguranje štićenih objekata, te da je na vezi sa svim policijskim agencijama u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close