Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Konjičaninu određen pritvor

Osumnjičeni Haris Č. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2023. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, rješenjem Općinskog suda u Konjicu od 28. listopada 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Harisu Č. (1991.), iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz čl. 238. st. 1. KZ FBiH.

Haris Č. se sumnjiči da je dana 27. listopada 2023.godine, oko 8:20 sati, u ulici Civilnih žrtava rata broj 8., u Konjicu, pretragom stana, garaže, putničkog motornog vozila, i teretnog motornog vozila koje koristi osumnjičeni, utvrđeno da je neovlašteno posjedovao i radi prodaje držao cca 220  grama smeđe praškaste tvari, cca 60 grama bijele praškaste tvari, cca 280 grama bijele praškaste tvari, tvari koje svojim izgledom asociraju na opojne droge "Heroin", "Speed-Amfetamin" i "Kokain", te digitalnu vagu, mobilni telefon marke "iPhone 14 Pro", vakumirku, PVC vrećice za vakumiranje, plinski pištolj marke "Ekol Firet Magnum" i kutiju sa 50 komada metaka "kaiser".

Osumnjičeni Haris Č. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Harisu Č. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Konjicu prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ – PU Konjic nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close