Najavljena masovna potraga

Kod Jablanice nestao planinar iz Istočnog Sarajeva

Ilić je nestao jučer poslije podne, a helikopter EUFOR-a već pretražio teren, ali bez uspjeha, te se očekuje i učešće Helikopterskog servisa Republike Srpske u nastavku potrage.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 06. 2022. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinar iz Istočnog Sarajeva Darko Ilić nestao je na području planine Prenj kod Jablanice i za njim je u tijeku intenzivna potraga, rekao je danas predstavnik Uprave civilne zaštite RS Dragan Štark.

Ilić je nestao jučer poslije podne, a Štark kaže da je helikopter EUFOR-a već pretražio teren, ali bez uspjeha, te da se očekuje i učešće Helikopterskog servisa Republike Srpske u nastavku potrage.

On je podvukao da su na terenu i pripadnici Gorske službe spasavanja.

Štark dodaje da je Ilić iskusni planinar, te da je njegov nestanak, nakon što su se rastali na lokalitetu Lupoglav, prijavio izvjesni planinar Emir, nakon što je uočio da Ilić kasni u planinarski dom, javlja N1.

Načelnik Jablanice Damir Šabanović rekao je da su sve nadležne lokalne strukture ove općine uključene u potragu za Ilićem.

“Potraga je pokrenuta, helikopter EUFOR-a bio je u pretrazi terena oko sat i pol, a pripadnici Gorske službe spašavanja trude se koliko mogu da pronađu nestalog Ilića”, naveo je Šabanović.

On je potvrdio da se u Jablanicu očekuje i dolazak helikoptera iz RS i najavio da će večeras sigurno biti pokrenuta masovna potraga za nestalim planinarom.

“Nadam se da će naša akcija biti uspješna i da ćemo pronaći Ilića živog i zdravog”, kaže Šabanović.

Kopirati
Drag cursor here to close