Htjeli do EU

Kamerunci koji su krijumčarili migrante pred Tužiteljstvom BiH

Osumnjičeni su pod istragom zbog krijumčarenja 21 državljanina Kameruna, koje su u namjeri sticanja nezakonite imovinske koristi, pokušali prokrijumčariti iz BiH prema zemljama EU
Vijesti / Crna Kronika | 31. 01. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovini donijelo je prijedlog pritvora za dvojicu državljana Kameruna, osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata, priopćeno je u petak iz državnog Tužiteljstva.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krijumčarenja 21 državljanina Kameruna, koje su u namjeri sticanja nezakonite imovinske koristi, pokušali prokrijumčariti iz BiH prema zemljama EU.

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog pritvora za dvojicu osumnjičenika, državljanina Kameruna, od kojih jedan ima putnu ispravu R. Francuske na temelju supsidijarne zaštite.

Oni su osumnjičeni za organizirano krijumčarenje 21 državljanina Kameruna, koji su dana 20. siječnja ove godine, došli u Zračnu luku Sarajevo, kratko boravili u BiH, te nakon toga, uz pomoć osumnjičenih krijumčara, koji su im prethodno pribavili lažne ili tuđe putne ispravne za novčane iznose od 1.800 do 4.000 eura, pokušali protuzakonito izaći iz BiH, sa ciljem dolaska na područje Europske unije.

Lišenje slobode navedenih osumnjičenih, izvršili su policijski djelatnici Granične policije uz asistenciju OSA BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je prema Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close