Mostar

Josip Cvitanović prebačen u Tužiteljstvo

Pod jakom policijskom pratnjom Cvitanović je u tužiteljstvo dopremljen u utorak oko 19.10 sati.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 11. 2020. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Cvitanović, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak u večernjim satima u Mostaru ubio Marka Maku Radića, prebačen je u Županijsko tužiteljstvo HNŽ.

Pod jakom policijskom pratnjom Cvitanović je u tužiteljstvo dopremljen u utorak oko 19.10 sati.

Njega je, podsjetimo, policija uhitila dva sata nakon ubojstva u Splitskoj ulici u blizini mostarske tržnice, nakon čega je prebačen u prostorije MUP-a.

U potragu za osumnjičenim za ubojstvo bilo je uključeno više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a.

Inače, Cvitanović se sumnjiči da je Radića ubio iz vatrenog oružja ispred ulaza u zgradu u kojoj je živio Radić.

Josip Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio.

Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata. Radića je Sud BiH pravomoćno osudio za ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara navodeći da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata.

Kopirati
Drag cursor here to close