Pucnjava

Ubojstvo u Mostaru: Policija uhitila bjegunca

Kako saznajemo, uhićen je u Splitskoj ulici u blizini gradske Tržnice, nakon što je primjećen u automobilu
Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2020. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za ubojstvo jedne osobe u pucnjavi u blizini zgrade Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ uhićen je u ponedjeljak u večernjim satima.

Kako saznajemo, uhićen je u Splitskoj ulici u blizini gradske Tržnice, nakon što je primjećen u automobilu. Bjegunac će biti priveden u prostorije MUP-a HNŽ.  

Podsjetimo, iz MUP-a HNŽ-a nam je potvrđeno kako je ubijena osoba inicijala M.R.

U potragu za osumnjičenim za ubojstvo bilo je uključeno više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a.

Ubijen je Marko Maka Radić, a ubio ga je Josip Cvitanović. Na lice mjesta stigla je i hitna pomoć, no liječnici su mogli samo konstatirati smrt. 

Video: Uhićenje osumnjičenog za ubojstvo Marka Radića

Josip Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata. Radića je Sud BiH pravomoćno osudio za ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara navodeći da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close