Akcija "Transporter"

Još šest uhićenih

Uhićene su osobe čiji su inicijali D.P, D.P. i G.S. iz Banja Luke, H.H. i M.Č. iz Bugojna i E.H. iz Sarajeva, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).
Vijesti / Crna Kronika | 19. 06. 2023. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest osoba iz Banja Luke, Bugojna i Sarajeva uhićeno je u ponedjeljak u nastavku akcije "Transporter" usmjerene na suzbijanje trgovine drogom i krijumčarenja akciznom robom, a u pretresima na lokacijama koje koriste pronađeno je i oduzeto oružje, skupocjena vozila, kao i određena poslovna dokumentacija.

Pretresi

Uhićene su osobe čiji su inicijali D.P, D.P. i G.S. iz Banja Luke, H.H. i M.Č. iz Bugojna i E.H. iz Sarajeva, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).

Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je veći broj pretresa vozila i objekata koje koriste ova lica na području Banja Luke, Laktaša, Sarajeva i Bugojna i tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više komada vatrenog oružja, municije, skupocjena putnička vozila, veći broj mobilnih telefona i određena dokumentacija u vezi poslovanja gospodarskih subjekata.

U nastavku akcije su pod nadzorom Tužiteljstva BiH sudjelovali policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s pripadnicima Granične policije BiH i Federalne uprave policije.

Iz MUP-a RS su naveli da su ova lica uhićena zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene".

38 osoba

Nakon završene kriminalističke obrade, uhićena lica će danas biti predana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, prenosi BHRT

Akcija "Transporter" je usmjerena na razotkrivanja organizirane kriminalne grupe koja se bavila izvršenjem krivičnih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krijumčarenjem akcizne robe, a realizira se u kontinuitetu od 17. srpnja 2021. godine uz suradnju i podršku Europola i pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Iz MUP-a podsjećaju da je do sada slobode lišeno ukupno 38 lica od kojih je šest policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, jedan savjetnik Ministra sigurnosti u Savjetu ministara i jedan pripadnik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Također, pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kilograma marihuane, oko 250.000 eura, veće količine oružja i municije, više skupocjenih vozila, veći broj mobilnih telefona i određena poslovna dokumentacija.

U toku realizacije operativne akcije sprovedena je financijska istraga, koju je provela Uprava kriminalističke policije u suradnji s Tužiteljstvom BiH, kojom je privremeno blokirana imovina u vrijednosti oko 12 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close