Tužiteljstvo ŽZH

Još dva mjeseca pritvora osumnjičeniku za pljačku automat kluba u Ljubuškom

Pritvor mu je produljen zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela
Vijesti / Crna Kronika | 05. 12. 2017. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu produljio je pritvor T.Ć. (35) osumnjičenom za razbojništvo počinjeno 22. rujna 2017. godine na štetu automat kluba u Ljubuškom. Odluka o produljenju pritvora nepravomoćna je i na nju postoji pravo žalbe koju će razmatrati Vrhovni sud Federacije BiH.

''Osumnjičeni T.Ć. nalazi se u pritvoru od 8. studenog 2017. godine, a pritvor mu je produljen za još dva mjeseca, a zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH otvorilo je istragu protiv osumnjičenika Z.S. (34), T.Ć. (35) i I.R. (29) koji se sumnjiče da su kao supočinitelji izvršili razbojništvo, na način da su uz prijetnju i pucanjem iz automatske puške od djelatnice kluba oduzeli određeni iznos novca.

Sva trojica osumnjičenika nalaze se u pritvoru u KPZ Mostar.

Za kazneno djelo koje je Tužiteljstvo ŽZH stavilo na teret osumnjičenicima propisana je kazna zatvora najmanje pet godina, što znači da se kao najdulja kazna uzima opći maksimu, a to je do 20 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close