Zbog navođenje na prostituciju, trgovinu drogom i oružjem

Jednomjesečni pritvor za osumnjičene u akciji 'City'

Među uhićenima je bio i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiče za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2019. u 13:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Radiosarajevo.ba / Jednomjesečni pritvor za osumnjičene u akciji

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih koji su uhićeni u policijskoj akciji "City". 

Glasnogovornica Tužiteljstva KS-a Azra Bavčić je izjavila da je pritvor za četiri uhićene osobe određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Policijskom službeniku pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage, policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo su 9. travnja ove godine u okviru akcije kodnog naziva 'City', uhitili pet osoba zbog kaznenih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem. 

Među uhićenima je bio i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiče za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 

Izvršen je pretres na 11 lokacija na području općine Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, a prilikom pretresa stanova, kuća i jednog poslovnog prostora, policija je oduzela veću količinu novca, jedan kilogram droge, veću količinu pištolja i jednu pušku, kao i predmete koji dokazuju izvršenje krivičnih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close