Beživotno tijelo

Iz rijeke Bosne izvučeno tijelo utopljenika

Iz vode je izvučeno beživotno tijelo muške osobe.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 12. 2017. u 13:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko iz vode su izvukli beživotno tijelo muške osobe, koje je danas primjećeno u rijeci Bosni kod visočkog naselja Čekrekčije.

''Policijskoj upravi Visoko je u 11.15 sati prijavljen slučaj pronalaska beživotnog tijela u vodi rijeke Bosne kod Visokog. Slučaj je prijavljen Tužilaštvu, a ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice je po ovlaštenju dežurnog tužitelja izvukla tijelo iz vode'', potvrdila je Feni glasnogovornica Policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Trenutno se obavljaju uviđajne i druge radnje prema zahtjevu nadležnog tužitelja i nakon završetka dijela istražnih radnji pokušat će se utvrditi identitet i uzrok smrti osobe koja je pronađena u vodi rijeke Bosne.  

Nakon što je u rijeci Bosni pronađeno, i iz vode izvađeno, beživotno tijelo jedne muške osobe članovi tima kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojske županije obavili su na mjestu pronalaska utopljenika uviđajne radnje, a prema nalogu dežurne tužiteljice nastradala osoba bit će prebačena u prosekturu Gradskih grobalja Visoko.

U nastavku istražnih radnji prema nalogu tužiteljice obaviti će se identifikacija i obdukcija tijela pronađene osobe, a postoji vjerovatnoća da se radi o jednoj od dvije osobe koje su nestale u vodi rijeke Miljacke u Sarajevu.

Odmah nakon dojave o pronalasku utopljenika u rijeci Bosni, jedan specijalizirani tim za aktivnosti na vodi iz sastava Jedinice za posebne namjene MUP-a ZDK obavio je pregled šireg lokaliteta kod visočkog naselja Čekrečije zbog mogućnosti da se u vodi nalazi još jedan utopljenik za kojim se intenzivno traga.

Prema službenoj informaciji iz Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije nakon završetka započetih istražnih radnji oko utvrđivanja identiteta i uzroka smrti pronađene nastradale osobe javnost će biti upoznata o pojedinostima vezanim za taj slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close