SIPA

Inspektorica uhićena zbog mita, ''pala'' na označenim novčanicama

Traženje mita prijavio je vlasnik laboratorije od kojeg je osumnjičena inspektorica tražila novac, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, a kako mu ne bi izdala prekršajni nalog sa novčanom kaznom
Vijesti / Crna Kronika | 11. 01. 2023. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici SIPA-e uhitilu su inspektoricu Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zbog primanja mita Pripadnici SIPA-e uhitilu su inspektoricu Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zbog primanja mita - prenosi N1.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva KS, Ajla Čeljo se sumnji za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. Nakon kriminalističke obrade predana je u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Nakon ispitivanja postupajići tužitelj će u zakonskom roku donijeti tužiteljsku odluku.

''Provodeći posebne istražne radnje Tužiteljstva Kantona Sarajevo, osumnjičenu su jučer lišili slobode pripadnici SIPA-e, nakon što je od vlasnika jedne biohemijske laboratorije u Sarajevu prethodno tražila novac, koji je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primila u iznosu od 1.000 KM. Osumnjičena je uhićena s označenim novčanicama. Inače, traženje mita prijavio je vlasnik laboratorije od kojeg je osumnjičena inspektorica tražila novac, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, a kako mu ne bi izdala prekršajni nalog sa novčanom kaznom'', naveli su iz Tužiteljstva KS.

Kopirati
Drag cursor here to close