Poziv na revidiranje odluke

Inicijativa građanki/na Mostara - Sramotni potez općinskog suda u Ljubuškom

Tko će biti kriv kad postane prekasno?! Zajedno zaštitimo Karlu i svaku drugu ženu žrtvu nasilja, poručili su u priopćenju iz Inicijative građanki/na Mostara.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 09. 2023. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki/na Mostara iskazala je u priopćenju svoju zabrinutost zbog nasilja izvršenog nad Karlom Buntić i kako navode ''sramotnog poteza Općinskog suda u Ljubuškom.''

''Mišljenja smo da ovakav potez Suda šalje poruku da su žene, žrtve obiteljskog nasilja, institucionalno nezaštićene i šalje poruku da su nasilnici zaštićeni. Iskazujemo nezadovoljstvo radom nadležnih institucija i tužiteljstva jer svaki dan čitamo da se negdje u Bosni i Hercegovini dogodilo obiteljsko nasilje i nasilnici su na slobodi'', navode u priopćenju Inicijative građanki i građana Mostara.

Poziv na revidiranje sramne odluke

Pitaju se ''jesmo li naučili iz slučaja Nizame Hećimović iz Gradačca? Bismo li reagirali da se dogodio smrtni slučaj? Tko će biti kriv kad postane prekasno?! Zajedno zaštitimo Karlu i svaku drugu ženu žrtvu nasilja! Pokažimo im da nisu same'', navode iz Inicijative.

U priopćenju pozivaju nadležne institucije i tužiteljstvo da rade svoj posao i da žene, žrtve nasilja trebaju sustavno zaštiti, te pozivaju da nadležni općinski sud u Ljubuškom revidira ''svoju sramnu odluku''.

Zabranjen prilazak

Inače, rješenjem Općinskog suda u Ljubuškom Denisu Buntiću je zabranjen prilazak supruzi Klari Buntić na udaljenosti manjoj od 100 metara. Buntić se također mora javljati u PU Ljubuški svakog dana, prenio je portal Avaza.

Podsjetimo, Denis Buntić je osumnjičen za kazneno djelo nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih stvari.

"Prijedlog za pritvor je podnesen zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti kaznena djela", potvrđeno je ranije iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke. U njegovoj kući je, doznajemo, pronađena veća količina oružja koja uključuje automatske puške, zolje i streljivo.

Žrtva razočarana odlukom suda

Nakon što je službeno objavljeno da je Denisu Buntiću odbijen pritvor redakciji portala Bljesak.info obratila se supruga bivšeg rukometaša koja je razočarana odlukom Općinskog suda u Ljubuškom. 

"Svi smo u šoku. Da je bilo tko drugi na njegovom mjestu, on bi ostao u pritvoru. Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola", kazala je za Bljesak.info Klara Buntić. Prepričala je napad te naglasila kako je u jednom trenutku "zatvorila oči i rekla šta bude, bude".

Javno je odlučila progovoriti o svemu jer strahuje za vlastiti život. 

Kopirati
Drag cursor here to close