Granična policija

Ilegalni migranti otkriveni u tovarnom prostoru teretnih vozila

Od početka godine, u tovarnom prostoru teretnih motornih vozila, Granična policija BiH je evidentirala oko 80 slučajeva u kojima je otkriveno oko 260 migranata, koji su pokušali nezakonito prijeći državnu granicu BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2021. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radeći na suzbijanju ilegalnih migracija preko teritorija Bosne i Hercegovine, pripadnici Granične policije BiH u posljednje vrijeme sve više bilježe slučajeve otkrivanja državljana zemalja visokog migracijskog rizika u teretnim motornim vozilima.

Od početka godine, u tovarnom prostoru teretnih motornih vozila, Granična policija BiH je evidentirala oko 80 slučajeva u kojima je otkriveno oko 260 migranata, koji su pokušali nezakonito prijeći državnu granicu BiH. Ovi slučajevi najčešće su evidentirani u zoni odgovornosti jedinica granične policije Brod, Orašje, Gradiška i Zvornik.

Najnoviji slučaj zabilježen je 4. studenog 2021. godine, kada su pripadnici JGP Brod na drugoj liniji graničnih provjera na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, uz korištenje specijalistične opreme, otkrili četiri ilegalna migranta u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila, bh. nacionalnih oznaka. U razgovoru sa našim službenicima ilegalni migranti su izjavili da dolaze iz Afganistana, a predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Podsjećamo da GPBiH kontinuirano poduzima niz preventivnih mjera i radnji u cilju nadziranja državne granice. Zbog registriranja većeg broja slučajeva korištenja tovarnog prostora teretnih motornih vozila za krijumčarenje migranata i nezakonit prelazak državne granice, jedna od mjera je i pojačana kontrola i obavezni pregled svih teretnih motornih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close