Tijekom utakmice

Huliganu koji je pucao iz improvizirane zolje prijeti pet godina zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 15. 09. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Huliganu koji je pucao iz improvizirane zolje prijeti pet godina zatvora 

Huligan iz Smoljanca (26) koji je prošle nedjelje na utakmici županijske lige u Mukinjama ispalio pirotehniku iz improvizirane zolje kazneno je prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćila je jutros policija iz Gospića.

Policija je u priopćenju navela kako nogometnog navijača sumnjiči da je 11. rujna oko 16 sati u Mukinjama, na nogometnoj utakmici županijske nogometne lige, s tribine na igralište iz improvizirane nepoznate naprave nalik tzv. zolji ispalio "pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo koje je palo i eksplodiralo u neposrednoj blizini igrača".

Ovakvim postupkom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi ozbiljno ugrozivši sigurnost svih na utakmici, priopćeno je nakon što je policija iz Korenice dovršila kriminalističko istraživanje.

Incident s pucanjem iz improviziranog raketnog bacača u nedjelju na utakmici u Lici zgrozio je i šokirao Hrvatski nogometni savez, ustvrdio je jučer HNS, a pritom je, kako navode u odgovoru Hini, "jedino utješno što nitko nije stradao i što je počinitelj priveden", prenosi Index.hr

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak dodaje da u konkretnom slučaju vjeruju “da će državne institucije odgovarajuće procesuirati pojedinca koji se odlučio na ovakav način ugroziti živote drugih ljudi" na utakmici NK Plitvice - NK Sokolac Brinje u Mukinjama.

U policijsku postaju Korenica u utorak je na ispitivanje priveden 26-godišnjak iz Smoljanca nakon što se snimka incidenta koji se dogodio uoči utakmice na stadionu NK Plitvice proširila društvenim mrežama.

Za kazneno djelo dovođenja u dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom zakon predviđa kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close