Konstatirane ozljede

Otac tvrdi: Policajci pretukli maloljetnika

Dječaku su konstatirane ozljede glave, vrata, lijeve ruke i noge.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2023. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maloljetni dječak pretučen je u Policijskoj stanici Osmaci u Republici Srpskoj, tvrdi otac dječaka Juso Jusić.

On je izjavio da su njegovog sina pretukli policajci jer dječak nije okrivio dečke iz sela za događaj kojem nije prisustvovao.

Jusić tvrdi da su policajci došli do njega kući u selo Mahala kako bi uzeli izjave mještana nakon što se, kako pretpostavlja, dogodila pljačka koju su počinili dečki iz sela. Tvrdi da njegov sin nije bio ni akter, ni svjedok tog događaja.

Dječaku su konstatirane ozljede glave, vrata, lijeve ruke i noge.

Jusić je najavio podnošenje prijave, a iz Policijske uprave Zvornik za BHRT je rečeno da će se tijekom dana oglasiti priopćenjem oko ovog slučaja.

Oglasila se policija

 

MUP Republike Srpske oglasio se nakon što je Jovo Jusić prijavio slučaj nasilja nad njegovim maloljetnim sinom Ajdinom koje su, kako kaže, izvršili policijski službenici stanice Osmaci, povratničkog naselja kod Zvornika.

Prijavu su, kako navode iz MUP-a RS, zaprimili jutros u 8:50 sati, a u njoj se navodi da su policijski službenici Policijske stanice Osmaci 22.8.2023. godine oko 8,30 sati nezakonito postupili prilikom uzimanja izjave od maloljetne osobe.

''Policijski službenici su o događaju obavijestili Okružno javno tužiteljstvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja, te u skladu s tim, ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika, sa istima će se postupiti u skladu sa zakonom, u smislu pokretanja disciplinske i krivične odgovornosti'', navode iz MUP-a RS.

Za izjave ''pojedinih političkih dužnosnika iz reda bošnjačkog naroda'' koji, kako kažu iz PU Zvornik, ''ovaj događaj zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe u cilju podizanja tenzija među građanima'', smatraju neprimjerenim.

''Ministarstvo unutarnjih poslova je opredijeljeno za zakonito postupanje policijskih službenika u skladu s datim ovlaštenjima prema svim građanima Republike Srpske, bez obzira kojem narodu pripadali'', poručuju iz MUP-a RS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close