Kakav plijen

Hrvatska: palo 17 tona duhana

Sumnja o prodaji duhana potvrđena je u okvirima postupanja zagrebačke policije pri suzbijanju nedozvoljene trgovine duhanom.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 12. 2021. u 11:01 Anadolija
Sumnja zagrebačke policije potvrdila se uhićenjem dvojice muškaraca i oduzimanjem gotovo 17t duhana

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i službenicima Carinske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 54-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

„Sumnja se da su dvojica uhićenih za sada neutvrđenog dana, s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, na nezakonitom tržištu kupili veliku količinu duhana u listu bez dokumentacije o porijeklu, a koji su potom pohranjivali u skladištu u Ulici Rudolfa Kolaka i prevozili kombi vozilima na razne lokacije radi daljnje prodaje na nezakonitom tržištu”, navodi PU zagrebačka.

Sumnja o prodaji duhana potvrđena je u okvirima postupanja zagrebačke policije pri suzbijanju nedozvoljene trgovine duhanom.

„Daljnji koraci poduzeti su kroz zajedničko postupanje policijskih i carinskih službenika koji su obavili provjeru skladišnog prostora, gdje su zatekli dvojicu muškaraca starosti 53 i 54 godine na samom utovaru duhana u kombi vozilo ispred tog prostora. U tom trenutku započelo je konkretno postupanje kroz njihovo uhićenje, pretragu skladišnog prostora, a ujedno i dvaju kombi vozila koja su se nalazila ispred skladišta”, navodi se.

Rezultat navedene pretrage je pronalazak 16.923 kg duhana u listu pakiranog u ukupno 140 kartonskih kutija te 0,5 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 10 paketića, sve bez odgovarajućih markica Ministarstva financija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close