Sve se šverca

Crno tržište: Pali duhan i plin

istaknuto je kako je tijekom ovih akcija korištena specijalistička oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2021. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akcijama kodnih naziva Spartak i Dragon ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Tuzlanskog kantona privremeno su oduzeli duhan i plin čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 225.300 KM.

''Operativna akcija kodnog naziva Spartak provedena na području Tuzlanskog kantona na način da je lociran objekt gdje se vrši skladištenje i rezanje duhana za daljnju distribuciju i prometovanje na crnom tržištu u BiH'', navela je Uprava. 

Tom je prilikom izvršen pretres lociranog stambenog objekta i pomoćnih objekata, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH.

''Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 715 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, 2615 kg duhana u listu bez korijena, kao i mašina za rezanje duhana'', navedeno je.

Foto: UNO BiH / Počeo se švercati i plin

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Istog dana ovlašteni službenici UNO iz regionalnog centra Tuzla u akciji kodnog naziva Dragon izvršili su detaljan pregled  jedne cisterne sa plinom.

''Tom prilikom su pronašli 19.500 kg tečnog plina koji nije bio prijavljen za redovnu carinsku proceduru'', navodi UNO i dodaje kako će protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

istaknuto je kako je tijekom ovih akcija korištena specijalistička oprema, kao i vozila donirana od strane Američkog veleposlanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close