341 kazneno djelo

Hrvatska: Otac silovao kćer 11 godina, dobio 23 godine zatvora

Optuženi muškarac se od prvog do zadnjeg trenutka branio šutnjom.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 12. 2023. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac iz središnje Hrvatske nepravomoćno je osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja kćeri. Kako javlja Jutarnji, 45-godišnjak je silovao kćer od njezine šeste godine života, a zlostavljanje se događalo do lanjskog kolovoza, kada je muškarac uhićen.

Od 2013. do lani, na štetu kćeri koja danas ima 17 godina, počinio je 341 kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, među kojima su bludne radnje i silovanja te povreda djetetovih prava.

Optuženi muškarac se od prvog do zadnjeg trenutka branio šutnjom. Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir neosuđivanost, dok mu je otegotna činjenica da je djela činio tijekom duljeg razdoblja na štetu vlastitog djeteta i pritom pokazao veliku količinu kriminalne volje.

Žrtva je tijekom razgovora u nizu institucija opisala da se oca bojala jer je prijetio da će ih, ako ikome kaže što joj radi, ubiti oboje, ali i da će majci pokazati njezine crteže likova u seksualiziranim pozama. Uz to joj je ograničavao komunikaciju s prijateljima, branio odlazak ginekologu i tjerao je da obilazi kuće propovijedajući vjeru. Majka tvrdi da ništa nije znala.

Kopirati
Drag cursor here to close