Otpušten s liječenja pa priveden

Ubojstvo u Tuzli - Određen pritvor Mađaru osumnjičenom za ubojstvo supruge

Nakon što je otpušten s bolničkog liječenja, Erno Szabo-Csaki lišen je slobode i predat u nadležnost Tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2024. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za mađarskog državljana Erno Szabo-Csaki (50) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubojstvo svoje supruge Selme Baluković u njenoj porodičnoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u periodu od 19. do 21. vwljače, kada je pronađeno tijelo preminule.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u pomenutom periodu upotrijebio hladno oružje, luk i strijelu, te ispalio strijelu u pravcu oštećene, pogodio je u predjelu grudnog koša, što je prouzrokovalo unutrašnje krvarenje i smrt Selme Baluković.

Osumnjičeni je također pronađen u kući s ubodnim ozlijedama u predjelu stomaka, te je dvia tjedna bio hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

Nakon što je otpušten s bolničkog liječenja, lišen je slobode i predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istražne radnje i vještačenja su u tijeku, priopćenju je iz Tužiteljstva TŽ.

U Bosni i Hercegovini postoje SOS telefoni za prijavu nasilja u oba entiteta.

Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine uspostavio je SOS telefonski broj 1265 za pomoć žrtvama nasilja u obitelji na teritoriji ovog bh.entiteta.

SOS liniju 1264 za područje Republike Srpske uspostavile su 2005. godine četiri nevladine organizacije i Gender Centar Republike Srpske.

Nasilje se, također, može prijaviti i na SOS crvenu liniju za žrtve nasilja broj 033 222 000.

Broj policije je 122.

Kopirati
Drag cursor here to close