Krijumčarenje

Graničari kod Bijeljine otkrili krijumčarenu robu vrijednu 15 tisuća KM

Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2016. u 14:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina 19.7.2016. godine spriječili su krijumčarenje 915 komada različitih odjevnih predmeta iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu Međaši kada je više nepoznata osoba, čamcem preko rijeke Drine prokrijumčarila robu, te pokušala dalje transportirati u Ford bez registarskih oznaka.

O događaju je obavješteno Tužiteljstvo BiH. Tekstilna roba, čija se vrijednost procjenjuje na oko 15. 000 KM, privremeno je oduzeta. U tijeku je dalji rad na ovom slučaju i pronalasku osoba za koje postoji sumnja da su počinile krijumčarenje robe.

Istoga dana, službenici Jedinice granične policije Bijeljina prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Italije koju je na uvid dao I.A. (1979.) državljanin Makedonije.

O događaju je obavješteno Okružno tužiteljstvo Bijeljina po čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, a protiv I.A. bit će dostavljen izvještaj zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave', navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close