Prevare

MUP RS-a upozorava: Mailove vam ne šalje direktor policije

"Savjetujemo građanima da ako dobiju takve e-mail poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih te da ako su na bilo koji način oštećeni da to prijave MUP-u RS", naveli su.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 12. 2022. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova RS u utorak je popćilo da u posljednjem periodu evidentirano da na e-mail adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se oni bave nezakonitim aktivnostima u vezi sa pornografijom i zlostavljanjem.

U navedenim mail porukama izvršitelji često zloupotrebljavaju imena pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RS te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime direktora policije RS Siniše Kostreševića, prenosi "Avaz". 

"Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih e-mail poruka lažni te da su nazivi institucija i imena lica zloupotrebljeni. Savjetujemo građanima da ako dobiju takve e-mail poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih te da ako su na bilo koji način oštećeni da to prijave MUP-u RS", naveli su.

Više informacija o načinima prevara i savjetima za zaštitu građana možete pronaći na internet stranici Ministarstva unutarnjih poslova RS, navode iz policije.

Kopirati
Drag cursor here to close