Organizirani kriminal

GPBiH: U operativnoj akciji 'Štek' uhićeno šestero državljana BiH

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas provode operativnu akciju kodnog naziva ''Štek''...
Vijesti / Crna Kronika | 27. 12. 2023. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provodeći kontinuirane mjere na sprječavanju prekograničnog organiziranog kriminala, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas provode operativnu akciju kodnog naziva ''Štek'', u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, tijekom koje je uhićeno šestero državljana BiH.

U okviru akcije ''Štek ''pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske vrše službene radnje pretresa osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Tuzle i Zvornika i to na devet lokacija, a zbog postojanja osnova sumnje da su identificirani pripadnici organizirane, kriminalne grupe, koji su u prethodnom razdoblju počinili kaznena djela organiziranog kriminala i to: krijumčarenje ljudi i pranje novca.

Zbog navedenih kaznenih djela uhićeno je šest osoba, državljana Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i naredbama Suda Bosne i Hercegovine, izvijestila je Granična policija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close