Tužno

Uskoplje: U školi slomljen križ i ispisani zastrašujući grafiti

Koordinacija braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje oštro je osudila ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja i oskrvnjavanje vjerskih simbola koji pozivaju na govor mržnje, vjersku i nacionalnu netrpeljivost.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 07. 2023. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Gornji-Vakuf/Uskoplje: U školi slomljen križ i ispisani zastrašujući grafiti

Zastrašujući grafiti osvanuli su posljednjih dana u Gornjem Vakufu-Uskoplju, a uz grafite polomljen je i jedan križ.

Sve se dogodilo i prostorijama Osnovne škole ''Uskoplje''.

Koordinacija braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje oštro je osudila ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja i oskrvnjavanje vjerskih simbola koji pozivaju na govor mržnje, vjersku i nacionalnu netrpeljivost u prostorijama osnovne škole ''Uskoplje'' koje se ne koriste.

''Ovakvi nepromišljeni postupci neodgovornih pojedinaca potiču dizanje tenzija i narušavaju dobre međususjedske i međunacionalne odnose koji krase općinu Gornji Vakuf-Uskoplje u poslijeratnom razdoblju'', dodaju iz ove organizacije.

Inače, prostorije osnovne škole ''Uskoplje'' u kojima se dogodio nemili događaj date su na upravljanje HKD Napretku, koordinaciji braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje, sportskim klubovima i MZ Gornji Vakuf-Uskoplje 2 na korištenje.

''Uskoro je planiran početak obnove navedenih prostorija, koje će, vjerujemo, u budućnosti biti društveni dom od kojeg će imati koristi svi žitelji Općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Tome u prilog govori i nedavna posjeta državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonke Milasa tom dijelu osnovne škole'', dodali su iz Koordinacija braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje.

''Duboko smo uvjereni kako će svi stanovnici naše općine još jednom pokazati zajedništvo u osudi ovog nemilog događaja. Također, apeliramo na sve naše sugrađane da se suzdrže od dizanja tenzija i provokacija, jer samo kroz suživot i poštovanje različitosti možemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.
Očekujemo od nadležnih institucija da u što skorijem roku poduzmu sve zakonski predviđene radnje s ciljem pronalaska i sankcioniranja počinitelja ovog nemilog događaja'', zaključili su iz ove organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close