Intervencija vatrogasaca

Gorio kontejner na mostu Počitelj

Radi se o kontejnerima koji koriste radnici tijekom izgradnje autoputa u Počitelju koji se gradi u sklopu izgradnje Koridora Vc.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2023. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljinski vatrogasci ugasili su danas požar na jednom od kontejnera na mostu Počitelj. Radi se o kontejnerima koji koriste radnici tijekom izgradnje autoputa u Počitelju koji se gradi u sklopu izgradnje Koridora Vc.

Nije poznato kako je došlo do zapaljenja kontejnera.

U dužini od 980 m završnim spajanjem rasponske konstrukcije u poljima 6 i 7 tehnički je početkom srpnja spojen most Počitelj. Visinom od preko 100 metara, most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji što ga čini i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora Vc.

Početkom kolovoza otkriveno je da se na jednom od spojeva najdužeg mosta na Koridoru Vc pojavilo nekoliko pukotina. Pukotine su se pojavile između stubova S3 i S4, visine 92 i 91 metar. Ta dva stuba, odnosno njihove rasponske konstrukcije su, kako smo ranije izvještavali, spojene u lipnju prošle godine.

Most Počitelj ima neupitnu mehaničku otpornost i globalnu stabilnost, zaključeno je i poručeno sa sastanka koji su 8. kolovoza održali predstavnici "Autocesta FBiH“ i drugih subjekata uključenih u izgradnju ovog kolosalnog projekta. Sudeći prema odgovoru koji smo dobili iz "Autocesta FBiH“, uočena oštećenja još nisu sanirana.

Osim radova na otklanjanju nastalih oštećenja, na mostu Počitelj izvode se i pripremni radovi za potrebe izrade hidroizolacije mosta, odvodnje, kolovozne konstrukcije, betonske i sigurnosne ograde, kao i za postavljanje dilatacijskih naprava te ugradnje vertikalne i horizontalne signalizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close